05/12/2023
Νέα

Πώς να επιλέξετε τον κατάλληλο λέβητα φυσικού αερίου για το σπίτι σας;

Πιο οικονομικό από το πετρέλαιο, ασφαλέστερο από άλλες πηγές θερμότητας και φιλικό προς το περιβάλλον, το φυσικό αέριο κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στις προτιμήσεις των Ελλήνων τα τελευταία χρόνια.

Ακόμα κι αν έχετε ήδη καταλήξει στη συγκεκριμένη λύση για τη θέρμανση του σπιτιού ή της επιχείρησής σας, υπάρχουν ερωτήσεις που χρειάζονται απάντηση, ειδικά όσον αφορά την επιλογή λέβητα φυσικού αερίου.

Η Climasystem, με εμπειρία δεκαετιών στον χώρο, είναι εδώ για να δώσει απάντηση σε κάθε απορία σας, όπως τι λέβητα να αγοράσετε, πόσα kw λέβητα αερίου χρειάζεστε ανάλογα με τα τετραγωνικά του σπιτιού σας, ποιοι είναι οι καλύτεροι λέβητες φυσικού αερίου αυτή τη στιγμή κ.α.

Συνεχίστε την ανάγνωση και ενημερωθείτε κατάλληλα.

Πόσο σημαντική είναι η σωστή επιλογή λέβητα φυσικού αερίου;

Βήμα εξαιρετικά σημαντικό με μακροχρόνιο αντίκτυπο όχι μόνο στην εξοικονόμηση καυσίμου αλλά και στην εύρυθμη λειτουργία ολόκληρης της εγκατάστασης, η επιλογή λέβητα φυσικού αερίου πρέπει να γίνεται κατόπιν έρευνας.

Πιο συγκεκριμένα, ο κατάλληλος λέβητας αερίου θα σας προσφέρει μέγιστη απόδοση και οικονομία στο σύστημα θέρμανσης, χαρακτηριστικό με πολλαπλά οφέλη μακροπρόθεσμα.

Παράλληλα, εάν επιλέξετε έναν οικονομικό λέβητα για να μειώσετε το αρχικό κεφάλαιο που απαιτείται για την εγκατάσταση, είναι πολύ πιθανό να οδηγηθείτε σε περισσότερα έξοδα στο μέλλον, αφού ένας χαμηλής ποιότητας λέβητας ενδέχεται να βγει προβληματικός, αυξάνοντας κατακόρυφα το κόστος συντήρησης και ανταλλακτικών.

 

επιλογή λέβητα φυσικού αερίου για το σπίτι

Τι χαρακτηριστικά πρέπει να έχει ο ιδανικός λέβητας φυσικού αερίου;

Αφού είδαμε, λοιπόν, πόσο μπορεί να σας επηρεάσει η σωστή επιλογή λέβητα φυσικού αερίου, ας δούμε αναλυτικότερα και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε πριν την αγορά.

 

Σχέση ποιότητας-τιμής

Ένας ποιοτικός λέβητας φυσικού αερίου σημαίνει πως είναι ενεργειακά και οικονομικά αποδοτικός σε βάθος χρόνου.

Μη σταθείτε μόνο στην αρχική τιμή του μηχανήματος, αλλά συνυπολογίστε το συνολικό κόστος της εγκατάστασης φυσικού αερίου για να καταλήξετε σε ασφαλή συμπεράσματα.

 

Αντιπαγωτικό σύστημα

Δεν είναι λίγοι αυτοί που αναρωτιούνται αν ο λέβητας αερίου πρέπει να τοποθετηθεί εξωτερικά (για παράδειγμα στο μπαλκόνι) ή εσωτερικά (για παράδειγμα στο μπάνιο) ώστε να προστατευθεί από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Εφόσον ο επιτοίχιος λέβητας φυσικού αερίου που θα επιλέξετε διαθέτει αντιπαγωτικό σύστημα νέας γενιάς, που προστατεύει τη λειτουργία της θέρμανσης αλλά και την παροχή ζεστού νερού, θα είστε απόλυτα προστατευμένοι ακόμα κι αν τοποθετήσετε έναν επιτοίχιο λέβητα στο μπαλκόνι.

 

Μέγεθος

Σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να λάβετε υπόψη σας κατά την επιλογή λέβητα φυσικού αερίου είναι και το μέγεθος.

Βεβαιωθείτε ότι επιλέγετε αυτό που πραγματικά χρειάζεστε, αφού κάτι μικρότερο μπορεί να μην καλύψει τις ανάγκες σας σε θέρμανση και ζεστό νερό, ενώ κάτι μεγαλύτερο θα ανεβάσει το κόστος της εγκατάστασης, άρα θα αργήσει να γίνει και η απόσβεση της επένδυσης.

 

Ανθεκτικά υλικά κατασκευής

Στην αγορά θα βρείτε μαντεμένιους και χαλύβδινους λέβητες φυσικού αερίου. Οι χαλύβδινοι είναι συνήθως πιο οικονομικοί και ελαφριοί, ενώ οι μαντεμένιοι φαίνεται να έχουν καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, που φτάνει ακόμα και τα 30 έτη.

Βεβαιωθείτε, επίσης, ότι ο λέβητας φυσικού αερίου που θα επιλέξετε θα πληροί τις προδιαγραφές που ορίζονται από την Ευρωπαϊκή Νομοθεσία, θα διαθέτει σήμανση CE και θα φέρει την ένδειξη ERP (Energy Related Products).

 

After sales service

Ακόμα κι αν αγοράσετε τον ακριβότερο ή τον καλύτερο λέβητα φυσικού αερίου της αγοράς, αν δεν τον συντηρείτε σωστά δεν θα αποδίδει όπως πρέπει, ενώ είναι πολύ πιθανό να χαλάσει κιόλας, απαιτώντας ακριβά ανταλλακτικά.

Ένα από τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά που πρέπει να προσέξετε, λοιπόν, προτού προχωρήσετε με την αγορά λέβητα είναι να βρείτε τον κατάλληλο συνεργάτη για εγκατάσταση και συντήρηση λέβητα φυσικού αερίου.

 

Πόσα kW λέβητα αερίου χρειάζομαι;

Για την ορθή επιλογή λέβητα φυσικού αερίου σε μέγεθος kW θα πρέπει να απευθυνθείτε σε εξειδικευμένο μηχανολόγο μηχανικό.

Σημαντικοί παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη σας:

  • η συνολική έκταση του χώρου σας σε τετραγωνικά
  • η υδραυλική εγκατάσταση του σπιτιού στο δίκτυο θέρμανσης
  • η ποσότητα του ζεστού νερού που απαιτείται (π.χ. αν υπάρχουν 2 ή περισσότερα μπάνια που θα χρησιμοποιούνται ταυτόχρονα)
  • αν το σπίτι παρουσιάζει απώλειες ή όχι (π.χ. αν έχει καινούρια κουφώματα)
  • αν το βλέπει ο ήλιος κ.λπ.

Σε κάθε περίπτωση πρέπει να θυμάστε πως οι περισσότεροι λέβητες φυσικού αερίου που κυκλοφορούν στην αγορά ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις ενός τυπικού ελληνικού σπιτιού ή διαμερίσματος.

Πιο συγκεκριμένα, και για να απαντήσουμε επακριβώς στην ερώτηση «πόσα kW λέβητα αεριού χρειάζομαι», ένα διαμέρισμα ή μια μονοκατοικία, όσο παλιά και με κακή μόνωση κι αν είναι, χρειάζεται κατά μέσο όρο 100W ανά τετραγωνικό, ίσως 130W αν μιλάμε για περιοχές με εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες.

Συνεπώς, για ένα σπίτι 100 τετραγωνικών επαρκεί λέβητας αερίου 24kW, που είναι και ο πιο διαδεδομένος στην αγορά.

Για παράδειγμα, ο μικρότερος σε ισχύ λέβητας φυσικού αερίου MOTAN-KӦBER της Climasystem έχει μέγιστη ισχύ τα 25,6 kW, που σημαίνει ότι είναι υπέρ-αρκετός για σπίτι 100 τετραγωνικών.

Ομοίως, αν ψάχνετε λέβητα αερίου για 150 τετραγωνικά, δείτε τις επιλογές της MOTANKӦBER με μέγιστη ισχύ τα 28,3 kW ή τα 32,8 kW, που αποτελούν εξαιρετική επιλογή.

 

πόσα kw λέβητα φυσικού αερίου χρειάζομαι

Ποιοι είναι οι καλύτεροι λέβητες φυσικού αερίου;

Πολλοί επαγγελματίες του χώρου θεωρούν τους λέβητες αερίου γερμανικής κατασκευής MOTANKӦBER τους καλύτερους λέβητες φυσικού αερίου και γι’ αυτό τους επιλέγουν και τους προτείνουν.

Πρόκειται για άκρως αξιόπιστα μηχανήματα που περνούν από μια σειρά αυστηρών δοκιμών και συμμορφώνονται με κορυφαία πρότυπα ποιότητας, ενώ ταυτόχρονα είναι εύκολα στη χρήση και εγγυώνται μέγιστη αποδοτικότητα και με χρόνο εγγύησης 2 έως 3 χρόνια (αναλόγως το μηχάνημα).

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως οι ΜΟΤΑΝ-KӦBER συγκαταλέγονται ανάμεσα στους καλύτερους λέβητες φυσικού αερίου καθώς διαθέτουν αξιόπιστα εξαρτήματα-ανταλλακτικά αλλά και σύγχρονα χαρακτηριστικά, όπως γυάλινο εμπρόσθιο πάνελ-οθόνη αφής, τεχνολογία συμπύκνωσης και δυνατότητα παροχής μέγιστης άνεσης στο κύκλωμα ζεστού νερού χρήσης, χωρίς διακοπές και μεταβολές της επιθυμητής θερμοκρασίας νερού.

Τι πρέπει να προσέξω πριν αγοράσω λέβητα αερίου;

Μην ξεχνάτε πως αγοράζοντας έναν λέβητα φυσικού αερίου επενδύετε σε μία ολόκληρη εγκατάσταση που συμπεριλαμβάνει και τα θερμαντικά σώματα, ενώ εξίσου σημαντικό ρόλο παίζει και το συνεργείο εγκατάστασης: αν ο εγκαταστάτης δεν γνωρίζει τον λέβητα και τις ιδιαιτερότητές του, μπορεί να προκύψουν προβλήματα.

Η Climasystem, ως επίσημη αντιπροσωπεία της MOTAN-KӦBER στην Ελλάδα, διαθέτει άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό με μακροχρόνια εμπειρία στην εγκατάσταση και τη συντήρηση λέβητα φυσικού αερίου.

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα γύρω από την επιλογή λέβητα φυσικού αερίου, τα χαρακτηριστικά και τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το ιδανικό μηχάνημα, αλλά και για να συζητήσουμε τις απαιτήσεις του δικού σας χώρου, επικοινωνήστε μαζί μας και το εξειδικευμένο προσωπικό μας θα χαρεί να απαντήσει σε κάθε απορία σας.

Επικοινωνήστε μαζί μας